marijke van Roon

Heb je een probleem en wil je er wat aan doen?

Als je ergens last van hebt en je wilt je probleem oplossen, dan kan ik je daarmee helpen.
Er zijn bijvoorbeeld kinderen die zich schuldig voelen, zich schamen, verdriet hebben, boos of eenzaam zijn, heimwee of ellendige gedachtes hebben. Sommige kinderen denken dat ze niet goed kunnen leren, dat ze niet blij mogen zijn, dat ze niet weten wat ze willen of wat ze ergens van vinden. Ze kunnen zich onhandig gedragen, ze weten niet hoe ze vrienden moeten maken, ze weten het verschil niet tussen pesten en plagen of ze durven niks te vertellen of te vragen.
Andere kinderen duimen, ze zijn bang voor de tandarts, een spreekbeurt, de dokter of om een prik te krijgen. Ze durven niet naar zwemles of alleen naar school te lopen. Of ben jij nou net bang voor iets anders?
Als je last hebt van bedplassen, niet durft te gaan slapen, bang bent in het donker of nachtmerries hebt, dan kan dat echt veranderen.

marijke van Roon

Vind je dat je vader een probleem met jou heeft of je moeder, je broertje, je zusje of nog iemand anders, dan kun jij het er moeilijk mee hebben.
Als je iets aan jouw probleem wilt doen dan kun je naar me toe komen en dan kun je praten, spelen, knutselen, tekenen, toneelspelen of luisteren naar helpsprookjes. Dan voel je je gauw een stuk beter.

marijke van Roon

Je ouders vinden het goed dat je komt.

Wat gebeurt er dan?
De eerste keer komen je ouders naar mij toe om te vertellen wat zij denken dat er aan de hand is. De tweede keer kom jij en gaat je vader of moeder een uurtje iets voor zichzelf doen, terwijl jij en ik met elkaar spelen en praten. Dan mag jij natuurlijk vertellen wat er aan de hand is, als je dat wilt. Na een uur komt papa of mama je weer ophalen. Als je vijf keer bij me geweest bent komen je ouders weer met mij praten over hoe het gaat.
Natuurlijk spreek ik met jou af, wat ik ze wel of niet over jou mag vertellen. Alles wat je mij vertelt is namelijk een geheimpje tussen ons.

Tot gauw,
Marijke van Roon

marijke van Roon

Neem contact op met Marijke van Roon

06 41 89 78 55
m.roon@planet.nl